Explozie la un gazoduct în Peninsula Sinai

Eduard Pascu |
Data publicării:

O explozie a avut loc joi la un gazoduct din nordul Peninsulei Sinai, regiune din estul Egiptului pradă unei insurecţii islamiste armate, a anunțat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP.

"O explozie s-a produs joi seară la gazoductul principal care alimentează oraşul Al-Arish, în zona Sabika, la vest" de capitala provinciei Sinaiul de Nord, a precizat sursa. Explozia nu a făcut victime şi "nu va afecta aprovizionarea oraşului cu gaz", a afirmat într-un comunicat guvernatorul provinciei Sinaiul de Nord, Mohamed Abdel Fadil Shousha. Cauzele exploziei urmează să fie stabilite.

Martori au declarat pentru AFP că fumul şi flăcările erau vizibile la 30 de kilometri depărtare de Al-Arish, transmite Agerpres.

Pe de altă parte, forţele de securitate au fost aduse pentru operaţiuni de curăţare a zonei şi a fost deschisă o anchetă, potrivit comunicatului.

În februarie, organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), foarte activă în Peninsula Sinai, a revendicat un atentat împotriva unui gazoduct la 80 de kilometri est de Al-Arish. De mai mulţi ani, forţele egiptene încearcă să pună capăt insurecţiei din Sinai, desfăşurată de ramura locală a SI.

Atacurile s-au înmulţit după destituirea în 2013 preşedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi de către armată.

Cu începere din februarie 2018, autorităţile efectuează o operaţiune pe întreg teritoriul Egiptului împotriva militanţilor islamişti, axată în principal în nordul Peninsulei Sinai şi deşertul occidental.

Citește și: Explozie la o conductă de gaze naturale în Sinaiul de Nord

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel