Experți ruși: Manevrele organizate de România în Marea Neagră, o acțiune anti-rusă. Avioanele Rafale sunt o amenințare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rafale, sură foto: Dassault Aviation
Rafale, sură foto: Dassault Aviation

În aceste zile în Marea Neagră se desfășoară "Poseidon 21", primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, organizat de Forțele Navale Române. Acest lucru se pare că i-a nemulțumit pe ruși care, potrivit narativului Kremlinului, consideră că manevrele militare sunt o operațiune anti-rusă.

La exerciții vor fi prezente și avioanele de luptă Rafale ale Franței, cât și Eurofighter "Typhoon" spaniole.

La exercițiu participă, pe lângă România, și alte state aliate precum: Franţa, Grecia, Spania, Statele Unite şi Turcia, dar şi reprezentanţi ai Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Împotriva Minelor 2.

Expertul militar rus Oleg Svendkov, președintele Uniunii Militare Ruse, citat de publicația turcă Milliyet, precizează că „Poseidon 21 este o acțiune militară anti-rusă”. 

Potrivit lui Svendkov, activitatea NATO în România „poate fi privită ca un sprijin pentru guvernul de la Chișinău în dorința sa de a rezolva conflictul din Transnistria”.

Dar Svendkov este încrezător că Moscova își poate apăra interesele în regiune prin mijloace politice, militare și diplomatice. 

 

Un alt expert militar rus spune că scopul Poseidon 21 e să țină Rusia sub presiune iar avioanele franceze Rafale reprezintă o amenințare

 

Shamil Gareev, un alt expert militar rus, potrivit sursei citate, amintește că aeronavele Rafale, prezente la exercițiile pe care le organizează țara noastră, și-au dovedit capacitatea în operațiuni militare în Libia, Siria sau Irak, iar ele „vor reprezenta o amenințare pentru noi”.

Potrivit acestuia, un scenariu al execrițiu organizat de România, va fi reprezentat de servențe de luptă împotriva aviaţiei inamice, a navelor de suprafaţă şi a submarinelor. Și, spune Gareev, „la urma urmei doar Rusia are submarine și forțe capabile în regiune” care să se integreze într-un asemenea scenariu.

„Scopul lor (n.a. - al României și implicit al NATO) e să mențină constant sub presiune Federația Rusă”, a conchis expertul rus.

Potrivit Forțelor Navale Române, scenariul exerciţiului cuprinde secvenţe întrunite de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, în care vor fi aplicate proceduri operaţionale NATO de cercetare hidrografică, de identificare şi neutralizare a minelor marine şi a dispozitivelor explozive improvizate, secvenţe combinate de luptă împotriva aviaţiei inamice, a navelor de suprafaţă şi a submarinelor, precum şi manevre de remorcare a unei nave avariate, de reaprovizionare pe mare şi de acordare a primului ajutor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel