Exerciţiu militar pe Dunăre, navigație închisă

Braţul Sfântu Gheorghe este închis navigaţiei timp de cinci zile. Exerciţiile militare de tragere au o înălţime maxim de 8.000 metri şi o bătaie maximă de 21.000 metri.

Navigaţia pe braţul Sf. Gheorghe al Dunării, între km 0 - km 7, este închisă de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 - 19.00, ca urmare a unui exerciţiu militar cu trageri de artilerie, se arată în avizul pentru navigatori emis luni de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi. 

Potrivit sursei citate, comandanţii navelor şi convoaielor care ajung în zonă trebuie să ia legătura cu autorităţile portuare din localităţile Tulcea, Mahmudia şi Sf. Gheorghe, iar cei care nu respectă restricţiile de trafic pot fi sancţionaţi administrativ sau penal.

'Se aduce la cunoştinţa navigatorilor că în perioada 29.10.2018 -02.11.2018, în intervalul orar 08.00-19.00 pe braţul Sfântu Gheorghe se închide complet navigaţia între km 0-km 7 pentru executarea în condiţii de siguranţă a tragerilor de artilerie. Exerciţiile militare de tragere au o înălţime maxim de 8.000 metri şi o bătaie maximă de 21.000 metri. Comandanţii navelor şi convoaielor vor ţine legătura cu Căpitănia Zonală Tulcea, Oficiul de Căpitănie Mahmudia şi Punct de lucru Sfântu Gheorghe pentru a obţine informaţii privind condiţiile de trecere din zonă. Nerespectarea prezentului aviz atrage după sine răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz', se spune în avizul pentru navigatori emis de AFDJ Galaţi.

Braţul Sf. Gheorghe are 64 de kilometri şi este folosit în special de navele care încarcă sau descarcă marfă în localităţile din Delta Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy