Exerciții rusești în Marea Neagră. Nave purtătoare de rachete și nave de desant au desfășurat activități comune

Ionel Copcea |
Data publicării:
Caesar Kunikov, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Caesar Kunikov, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 20.08.2021, marile unități de nave purtătoare de rachete și de nave de desant au desfășurat un exercițiu tactic de control, cu dublă partidă, în acvatoriul Mării Negre.

Pe parcursul exercițiului, o grupare navală de asalt, formată din navele purtătoare de rachete Samum și Orekhovo-Zuevo, precum și vedetele purtătoare de rachete Ivanovets și Naberezhnye Chelny, a desfășurat elemente de ducere a luptei navale împotriva unor nave de desant ale adversarului, care intenționau să debarce desantul maritim pe o porțiune de litoral neamenajat. În timpul activităților de pregătire pentru luptă, navele au executat lansări de rachete asupra unor poziții țintă, care imitau un detașament de nave aparținând adversarului convențional.

Gruparea navală de desant, formată din navele Cezar Kunikov, Novocherkassk, Saratov și Orsk, a îndeplinit misiuni de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în poligonul Opuk, unde au fost debarcate subunități din compunerea Infanteriei Marine a FRMN.

De asemenea, în cadrul exercițiului tactic de control, statele majore ale celor două mari unități de nave purtătoare de rachete și nave de desant au desfășurat activități de conducere a forțelor și echipajelor navelor, în timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației.

Exercițiul a avut un caracter planificat și s-a desfășurat în conformitate cu ciclul normal de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

La etapa următoare de pregătire antidesant a flotei, pe lângă marile unități de nave purtătoare de rachete, nave de desant și infanterie marină, vor lua parte și forțe și mijloace din marile unități de submarine, dragoare și nave antisubmarin, precum și subunități aparținând Aviației navale și corpului de armată al FRMN.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel