Exerciții militare în Poligoanele Babadag și Cataloi

Eduard Pascu / 22 feb 2021 / 10:40

Conform unui comunicat al Consiliului Judeţean, în Poligonul Babadag, în perioada 22 - 26 februarie, se execută trageri cu muniţie de război ziua şi noaptea între orele 8.00 şi 23.00, aşa încât traficul în zonă este restricţionat, iar accesul în poligon se face doar cu aprobarea pazei.

Traficul pe DJ 222, între satele Enisala şi Sălcioara, dar şi în zona Poligonului Cataloi este restricţionat, începând de luni dimineaţa, au anunţat autorităţile tulcene, transmite Agerpres.

Autoritatea judeţeană le recomandă şoferilor să folosească ruta alternativă care trece prin oraşul Babadag şi satele Ceamurlia de Jos, Jurilovca şi Sălcioara.

De asemenea, Primăria municipiului Tulcea a anunţat că şi în Poligonul din Cataloi, în această săptămână, se fac trageri cu muniţie de război, însă orarul exerciţiilor este 9,00 - 14,00, cu excepţia zilei de miercuri, atunci când exerciţiile militare vor avea loc între orele 9,00 şi 20,00.

"Se interzic pătrunderea şi apropierea oamenilor, animalelor şi vehiculelor, pe timpul tragerilor, în Zona Militară Restricţionată a poligonului de garnizoană Cataloi, aflată între coordonatele specificate în protocol (de la podul peste calea ferată Cataloi de pe DN 22 Constanţa - Tulcea până peste cariera de piatră Mineri (Dealul Câşla), cu o lărgime cuprinsă între 1.252 de metri şi 1.650 de metri)", se menţionează în comunicatul postat pe site-ul Primăriei municipiului Tulcea.

Poligonul Babadag a fost amenajat la standard NATO, cu investiție americană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy