Exerciții militare în Poligoanele Babadag și Cataloi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Conform unui comunicat al Consiliului Judeţean, în Poligonul Babadag, în perioada 22 - 26 februarie, se execută trageri cu muniţie de război ziua şi noaptea între orele 8.00 şi 23.00, aşa încât traficul în zonă este restricţionat, iar accesul în poligon se face doar cu aprobarea pazei.

Traficul pe DJ 222, între satele Enisala şi Sălcioara, dar şi în zona Poligonului Cataloi este restricţionat, începând de luni dimineaţa, au anunţat autorităţile tulcene, transmite Agerpres.

Autoritatea judeţeană le recomandă şoferilor să folosească ruta alternativă care trece prin oraşul Babadag şi satele Ceamurlia de Jos, Jurilovca şi Sălcioara.

De asemenea, Primăria municipiului Tulcea a anunţat că şi în Poligonul din Cataloi, în această săptămână, se fac trageri cu muniţie de război, însă orarul exerciţiilor este 9,00 - 14,00, cu excepţia zilei de miercuri, atunci când exerciţiile militare vor avea loc între orele 9,00 şi 20,00.

"Se interzic pătrunderea şi apropierea oamenilor, animalelor şi vehiculelor, pe timpul tragerilor, în Zona Militară Restricţionată a poligonului de garnizoană Cataloi, aflată între coordonatele specificate în protocol (de la podul peste calea ferată Cataloi de pe DN 22 Constanţa - Tulcea până peste cariera de piatră Mineri (Dealul Câşla), cu o lărgime cuprinsă între 1.252 de metri şi 1.650 de metri)", se menţionează în comunicatul postat pe site-ul Primăriei municipiului Tulcea.

Poligonul Babadag a fost amenajat la standard NATO, cu investiție americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel