Exerciţii militare în Marea Neagră: Avioane de vânătoare ruse de tip Su-30SM au simulat atacarea navelor inamice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioane militare multirol de tip Suhoi Su-30SM aparţinând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat lansări de rachete, simulând distrugerea navelor inamice, a informat joi biroul de presă al Flotei, potrivit TASS.

,,Avioane de vânătoare multirol Su-30SM ale Aviației navale a FRMN au desfășurat misiuni de căutare și distrugere a unui detașament de nave al adversarului convențional, în cadrul exercițiului de comandament și stat major cu dublă partidă desfășurat sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud", precizează FRMN.

Echipajele avioanelor au executat misiuni de cercetare și au descoperit un detașament de nave, reprezentat de nave-țintă de mari dimensiuni. După primirea datelor de indicare a țintelor, echipajele avioanelor Su-30SM au efectuat lansări de rachete dirijate asupra țintelor navale.

,,Mijloacele de control obiectiv, care monitorizează desfășurarea exercițiului, au confirmat distrugerea tuturor țintelor indicate", se mai precizează în comunicat.

Exerciţiile militare s-au desfăşurat în Marea Neagră şi în şase poligoane situate în Peninsula Crimeea, precum şi în regiunile Krasnodar, Rostov şi Volgograd.

În total, la exercițiu participă peste 8.000 de militari și peste 200 de unități de tehnică militară și specială, până la 30 de avioane și elicoptere, precum și 10 nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel