Exercițiul NATO Cold Response din Norvegia, anulat din cauza noului coronavirus

Eduard Pascu / 11 Martie 2020 / 15:18

Exerciţiul Cold Response 2020, la care urmau să ia parte peste 15.000 de militari ai NATO în nordul Norvegiei, aproape de graniţa cu Rusia, a fost anulat din cauza epidemiei cu noul coronavirus Covid-19, au anunţat miercuri autorităţile norvegiene citate de AFP, Reuters şi dpa.

"Dorim să menţinem capacităţile de luptă ale armatei astfel încât să putem susţine societatea în perioada turbulentă care vine", a explicat şeful Centrului de operaţiuni al armatei, Rune Jakobsen, într-o conferinţă de presă.

La exerciţiul prevăzut să se desfăşoare în perioada 12-18 martie urmau să participe soldaţi din zece state membre sau partenere ale Alianţei nord-atlantice. având ca obiectiv testarea capacităţii de luptă de mare intensitate în condiţii grele de iarnă. Armata norvegiană vrea să "evite să fie o povară pentru aparatul de sănătate civil", care ar fi trebuit să-i furnizeze personal, a menţionat ofiţerul citat.

Anunţul vine după ce joia trecută armata Norvegiei a anunţat închiderea bazei militare de la Skjold, în zona unde urmau să aibă loc manevrele, după ce un soldat a fost testat pozitiv la Covid-19. Este singurul caz de până acum din rândurile forţelor armate, dar 240 de militari sunt încă în carantină, a mai spus Jakobsen.

Sâmbătă, Finlanda şi-a anulat participarea la exerciţiu a celor 400 de soldaţi ai săi, invocând aceeaşi epidemie.

Până în prezent în Norvegia au fost identificate 277 de cazuri de contaminare cu Covid-19.

Vezi și: Coronavirusul pune în carantină o bază militară din Norvegia înainte de un amplu exerciţiu NATO 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy