Coronavirusul pune în carantină o bază militară din Norvegia înainte de un amplu exerciţiu NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata norvegiană a anunţat închiderea unei baze militare şi plasarea personalului acesteia în carantină după ce un soldat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, chiar înainte de debutul manevrelor NATO în regiune, potrivit AFP.

Situată în orașul Malselv, în nordul Norvegiei, baza din Skjold adăposteşte Batalionul 2 Infanterie şi un batalion de geniu. Un test realizat în cazul unui soldat de la această bază suspectat că ar putea fi purtător al virusului a ieşit pozitiv la Covid-19.

'Dintr-un moment în altul, vom închide baza şi ne vom suspenda activitatea, iar personalul va fi plasat în carantină', a declarat un purtător de cuvânt al trupelor de infanterie, locotenent-colonelul Per Espen Strande, la canalul TV2. Nu se cunoaşte deocamdată numărul militarilor vizaţi de această măsură.

Baza se află în regiunea administrativă Troms, unde săptămâna aceasta ar trebuie să înceapă un exercițiu NATO.

Potrivit purtătorului de cuvânt citat, la aceste manevre vor participa circa 15.000 de soldaţi din circa zece ţări - între care SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie şi Belgia - nu sunt puse în discuţie. 'Exerciţiul se va derula aşa cum a fost planificat, din câte ştiu eu', a adăugat el.

'Cold Response 2020' urmează să testeze între 12 şi 18 martie capacitatea armatelor Alianţei de a efectua activităţi de luptă de înaltă intensitate în condiţii severe de iarnă.

Vezi și:  COVID-19: Italia, într-o situație critică. 16 milioane de persoane, în carantină

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel