Exercițiul Cobra Gold 2020. Avioanele F-35B au zburat pentru prima oară în Thailanda

Eduard Pascu / 10 Martie 2020 / 09:40

Exercițiul Cobra Gold 2020 din Thailanda, cel mai mare din regiunea Indo-Pacific, s-a încheiat cu o simulare de luptă aeriană între avioane F-35B ale US Navy și avioane F-16 ale Thailandei, transmite defence blog.

Avioanele F-35B, repartizate la Marine Medium Tiltrotor Squadron 265 (Reinforced), și-au făcut prima apariție în cadrul exercițiu de debarcare amfibie pe plaja Hat Yao, din provincia Chonburi, pe 28 februarie 2020. În fazele inițiale de luptă pentru cucerirea plajei, două F-35B care au decolat de pe puntea de zbor a navei de atac amfibiu USS America (LHA 6) și au oferit foc de acoperire navelor de debarcare. Acestea au folosit bombele cu ghidare laser GBU-12 de 220 de kilograme. Debarcarea a avut loc la adăpostul întunericului.

În zilele următoare, avioanele F-35B au executat lupte aeriene împreună cu avioanele F-16 thailandeze. La trei dintre aceste evenimente au participat peste 14 aeronave de luptă.

Potrivit lui maiorului Casey Jenkins, pilot pe F-35B și comandat al flotilei 265, șansa de a se integra cu partenerii thailandezi a fost cea mai valoroasă activitate de la prima apariție a avioanelor F-35 în Thailanda.

„Integrarea cu controlorii de trafic aerian thailandezi și controlorii tactici a fost benefică și acest întreg exercițiu a sporit considerabil abilitățile detașamentului F-35", a mai spus el.

 Vezi și: Avioanele F-35B Lightning II, antrenament la bordul navei de atac amfibie USS America

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy