Exercițiul Cobra Gold 2020. Avioanele F-35B au zburat pentru prima oară în Thailanda

Eduard Pascu |
Data publicării:

Exercițiul Cobra Gold 2020 din Thailanda, cel mai mare din regiunea Indo-Pacific, s-a încheiat cu o simulare de luptă aeriană între avioane F-35B ale US Navy și avioane F-16 ale Thailandei, transmite defence blog.

Avioanele F-35B, repartizate la Marine Medium Tiltrotor Squadron 265 (Reinforced), și-au făcut prima apariție în cadrul exercițiu de debarcare amfibie pe plaja Hat Yao, din provincia Chonburi, pe 28 februarie 2020. În fazele inițiale de luptă pentru cucerirea plajei, două F-35B care au decolat de pe puntea de zbor a navei de atac amfibiu USS America (LHA 6) și au oferit foc de acoperire navelor de debarcare. Acestea au folosit bombele cu ghidare laser GBU-12 de 220 de kilograme. Debarcarea a avut loc la adăpostul întunericului.

În zilele următoare, avioanele F-35B au executat lupte aeriene împreună cu avioanele F-16 thailandeze. La trei dintre aceste evenimente au participat peste 14 aeronave de luptă.

Potrivit lui maiorului Casey Jenkins, pilot pe F-35B și comandat al flotilei 265, șansa de a se integra cu partenerii thailandezi a fost cea mai valoroasă activitate de la prima apariție a avioanelor F-35 în Thailanda.

„Integrarea cu controlorii de trafic aerian thailandezi și controlorii tactici a fost benefică și acest întreg exercițiu a sporit considerabil abilitățile detașamentului F-35", a mai spus el.

 Vezi și: Avioanele F-35B Lightning II, antrenament la bordul navei de atac amfibie USS America

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel