Praetorian DASS, noua suită de echipamente electronice pentru Eurofighter Typhoon

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Consorțiul cu patru țări EuroDASS - Leonardo din Marea Britanie, Elettronica din Italia, Hensoldt din Germania și Indra din Spania - a prezentat noua suită de echipamente de război electronice de generație următoare (EW) pentru echiparea aeronavelor de luptă Eurofighter Typhoon, transmite Jane.

Cunoscută sub numele de Praetorian Evolution, viitorul Defensive Aids Subsystem (DASS) se bazează pe sitemul existent al Eurofighter Typhoon, dar introduce o nouă arhitectură digitală și extinde funcționalitatea electronic warfare (EW) dincolo de autoprotecția aeronavei. 

DASS-ul oferă posibilitatea aeronavelor Typhoon să detecteze, să evalueze și lanseze contramăsuri împotriva amenințărilor aer-aer și sol-aer cu ajutorul frecvenței radio (RF) și ghidare infraroșu. Sistemul include asistență electronică, un avertizor de abordare activă a rachetelor și contramăsuri lansate automat-electronic.

Potrivit lui Phil Liddiard, vice-președintele pentru sistemele de protecție a avioanelor Leonardo, noua suită DASS a fost stabilită de noile amenințări, mai complexe, cât și posibilitatea de a implementa pe noile echipamente sisteme viitoare, lucru pe care actualele dotări ale avioanelor nu le permit în integralitatea lor. De asemenea aceste echipamente, deși complexe, trebuie să fie ușor de întreținut.

Vezi și: Germania, între F-18 și Eurofighter Typhoon. Americanii sunt în avantaj

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel