Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, și-a anunțat candidatura la președinția Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
DefenseRomania

Şeful forţei de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat sâmbătă, prin intermediul unui mesaj video, că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor - însă nu în Rusia, aşa cum s-a speculat temporar, ci ''în Ucraina'', relatează Agerpres, care citează DPA.

Liderul Wagner, în vârstă de 61 de ani, este cunoscut pentru faptul că îşi ironizează adversarii.

În aceeaşi înregistrare video, postată pe contul său de Telegram, Prigojin afirmă că forţa Wagner are nevoie de 10.000 de tone de muniţie pe lună pentru bătălia pentru oraşul Bahmut din estul Ucrainei. El a filmat videoclipul pe acoperişul unei clădiri din oraşul distrus în mare parte, la aproximativ 1,2 kilometri de centrul administrativ deţinut de trupele ucrainene.

Patronul Wagner a spus că nimeni de la Moscova nu trebuie să aibă vreo îngrijorare că ar avea ambiţii politice, prin urmare ar trebui să i se livreze fără rezerve cantităţile de muniţie solicitate. Prigojin a evaluat costurile lunare la o jumătate de miliard de dolari.

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) a raportat noi progrese ale trupelor ruseşti în oraş, care a fost scena unor lupte aprige în ultimele opt luni, transmite EFE. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel