Europol avertizează că ar putea urma un nou val migrator către Europa

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Instabilitatea economică şi lipsa oportunităţilor în Africa, plus nevoia de forţă de muncă ieftină în Uniunea Europeană în plină criză provocată de pandemia de coronavirus ar putea declanşa un nou val migrator către Europa, avertizează Europol într-un raport publicat vineri, informează Agerpres, care citează agenţia EFE.

Documentul ce analizează activitatea grupărilor infracţionale, inclusiv cele care se ocupă de traficul de migranţi, atrage atenţia în special asupra riscului amplificării valului migrator dinspre ţările africane prin Mediterana, după ce acesta a diminuat în ultimele luni ca urmare a restricţiilor şi măsurilor de izolare adoptate de statele europene. Europol recomandă statelor UE să monitorizeze situaţia şi să fie pregătite să răspundă acestui risc.

''Relaxarea restricţiilor de călătorie şi deplasare va conduce probabil la o creştere a deplasărilor migranţilor ilegali'', notează agenţia europeană, avertizând totodată asupra creşterii exploatării acestora ca forţă de muncă ieftină şi ilegală în contextul în care din cauza închiderii graniţelor lucrătorii sezonieri europeni nu au mai putut ajunge în ţările care au nevoie de ei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel