European Spartan 2019. România, gazda exercițiului militar de transport

Tudor Curtifan / 14 mai 2019 / 08:45

În perioada 13-24 mai 2019 va avea loc exercițiul „European Spartan 2019”. Acesta va avea loc la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Exerciţiul face parte din seria de activități planificate şi organizate de către Agenția Europeană pentru Apărare (EDA) și Forțele Aeriene Române la Baza 90 Transport Aerian, în cadrul programului EATF (European Air Transport Fleet), fiind proiectat ca un eveniment multinațional de pregătire și antrenament în domeniul aviației de transport. La exercițiul „European Spartan 2019” vor participa state deținătoare de aeronava Spartan.

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a anunțat pe pagina personală de Facebook că la exercițiu participă pe lângă România, militari din Bulgaria, Italia, Lituania sau Slovacia, dar și observatori din Australia, Grecia sau SUA.

 

Exercițiu militar „European Spartan 2019”

 

„Împreună suntem mai puternici!

Mult succes militarilor Forțelor Aeriene Române care vor găzdui, în perioada următoare, exerciţiul militar „European Spartan 2019"!

Exerciţiul face parte din seria de activități planificate şi organizate de către Agenția Europeană pentru Apărare (EDA) și Forțele Aeriene Române la Baza 90 Transport Aerian, în cadrul programului EATF (European Air Transport Fleet), fiind proiectat ca un eveniment multinațional de pregătire și antrenament în domeniul aviației de transport.

La exerciţiu participă militari din România, Bulgaria, Italia, Lituania, și Slovacia, dar sunt aşteptaţi şi observatori din alte state deţinătoare ale acestui tip de aeronavă, europene sau chiar non-europene (Australia, Grecia, SUA)”, a transmis generalul Nicolae Ciucă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy