Eurofighter Typhoon, prima misiune cu racheta MBDA Brimstone 2 - VIDEO

Tudor Curtifan / 05 feb 2019 / 12:54
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

Un avion Eurofighter Typhoon al Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii (Royal Air Force) a zburat în prima sa misiune cu o rachetă MBDA Brimstone 2.

Detalii privind această misiune au apărut pe Twitter la data de 30 ianuarie, pe contul comandantului Justin Reuter (Officer Commanding 83 Expeditionary Air Group) care a publicat un clip video.

În videoclipul de mai jos se poate vede montarea rachetei Brimstone 2 pe Typhoon. Astfel, odată cu integrarea pe avioanele Typhoon a rachetelor Brimstone 2, aceste avioane pot fi dotate cu toate armele compatibile ce sunt integrate pe avioanele de vânătoare Tornado GR4 care urmează să fie scoase din uz. 

Brimstone 2 este o rachetă aer-sol produsă de MBDA. Cu o greutatea de 50 de kilograme, Brimston 2 reprezintă o nouă generație a rachetei Brimstone, care este la rândul ei o dezvoltare a AGM-114 Hellfire. Racheta dispune de o precizie foarte mare. Ea poate lovi tancuri sau tințe aflate în viteză precum diverse vehicule. În cazul în care nu își găsește ținta, beneficiază de posibilitatea de a se autodistruge.

Rachetele Brimstone au fost utilizate în operațiunile din Libia și Afganistan. 

VIDEO:

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy