Estonia susține aderarea Ucrainei la UE și NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:

Estonia este în favoarea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană și la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a declarat ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Uawire.org.

,,Estonia este prietenul devotat al ucrainenilor și susține pe deplin [Ucraina] aderarea la familia politică a Uniunii Europene și NATO pe baza reformelor obiective și a transformării țarii", a spus ministrul.

Urmas Reinsalu a adăugat că Estonia nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeei și a regiunilor estice ale Ucrainei de către statul agresor rus.

„Estonia a fost prima țară a UE care nu a recunoscut paşapoartele ruseşti acordate de Rusia în provinciile Donețk și Luhansk'', a adăugat Reinsalu.

În 2018, UE a adoptat un plan de integrare sectorială cu Ucraina, care nu garantează apartenența oficială a Ucrainei la UE, dar oferă multe avantaje. Planul propus permite Ucrainei să adere la Uniunea Energiei, la Piața Unică Digitală, la Uniunea Vamală a UE și la Zona Shengen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel