Estonia susține aderarea Ucrainei la UE și NATO

S.I. Catalin / 05 noi 2019 / 20:09

Estonia este în favoarea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană și la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a declarat ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Uawire.org.

,,Estonia este prietenul devotat al ucrainenilor și susține pe deplin [Ucraina] aderarea la familia politică a Uniunii Europene și NATO pe baza reformelor obiective și a transformării țarii", a spus ministrul.

Urmas Reinsalu a adăugat că Estonia nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeei și a regiunilor estice ale Ucrainei de către statul agresor rus.

„Estonia a fost prima țară a UE care nu a recunoscut paşapoartele ruseşti acordate de Rusia în provinciile Donețk și Luhansk'', a adăugat Reinsalu.

În 2018, UE a adoptat un plan de integrare sectorială cu Ucraina, care nu garantează apartenența oficială a Ucrainei la UE, dar oferă multe avantaje. Planul propus permite Ucrainei să adere la Uniunea Energiei, la Piața Unică Digitală, la Uniunea Vamală a UE și la Zona Shengen.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy