Erdogan nu cedează și atacă Grecia: Granițele Turciei spre Europa rămân deschise pentru migranți

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

În contextul unei noi crize a migranților după ce Turcia a deschis 'robinetul' cu refugiați, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că decizia privind deschiderea granițelor pentru migranți nu s-a modificat niciun centimetru.

Potrivit celor de la Daily Sabah, Erdogan a anunțat că granițele Turciei spre Occident vor rămâne în continuare deschise pentru migranți.

Erdogan a mai subliniat că decizia de a părăsi Turcia aparține migranților iar Ankara nu se poate opune.

Președintele Turciei, care a avut o întrevedere cu Vladimir Putin la Moscova pe tema războiului din Siria, a adăugat că problema migranților e una din cele mai mari probleme ale crizei siriene, menționând că Turcia nu poate face față fluxului de refugiați.

„Să presupunem că toți acești oameni (n.r. - din zona Idlib, Siria) ar intra în Turcia. Ar însemna între 5 milioane și 5,5 milioane de refugiați. Cum ar putea Turcia să gestioneze o asemenea problemă?”, s-a întrebat Erdogan.

 

Erdogan refuză Bulgaria și Grecia și acuză Atena că a omorât migranți

 

Erdogan s-a referit și la posturile de observare ale Turciei, unele din ele înconjurate de trupele regimului Bashar al-Assad. Președintele turc a declarat că situația acestor puncte militare nu s-a schimbat momentan.

Armata turcă a stabilit mai multe puncte de observare de-a lungul zonei Idlib. Turcia susține că scopul acestor posturi este de a monitoriza și susține încetarea focului și de a oferi ajutor umanitar civililor din Siria.

În ceea ce privește criza migranților, Erdogan a adăugat că a refuzat propunerea premierului bulgar Boyko Borisov de a organiza o întâlnire trilaterală între Turcia, Grecia și Bulgaria. Șeful statului turc și-a motivat decizia, precizând că forțele Greciei săvârșesc abuzuri asupra migranților care încearcă să treacă frontiera.

„Grecia îi persecută pe acești oameni. Au ucis cel puțin cinci persoane. Pe lângă acestea, au încercat să scufunde bărci ale migranților, ceea ce este o cruzime”, a punctat Erdogan.

Amintim că Atena a reacționat în repetate rânduri la acuzele Ankarei, precizând că Turcia lansează fake news-uri iar forțele elene nu a împușcat și omorât niciun migrant.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel