Erdogan avertizează: Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO 'atât timp cât promisiunile' făcute de cele două ţări nu vor fi respectate, a declarat sâmbătă preşedintele Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP.

'Atât timp cât promisiunile făcute ţării noastre nu vor fi ţinute, ne vom păstra poziţia de principiu', a declarat Erdogan în faţa Adunării naţionale turce.

'Vom urmări cu meticulozitate dacă promisiunile făcute de Suedia şi de Finlanda vor fi ţinute sau nu şi, bineînţeles, decizia finală va reveni marii noastre Adunări', a adăugat preşedintele turc.

Acesta insistă pe importanţa 'luptei contra terorismului' şi acuză cele două ţări scandinave că protejează luptători kurzi ai PKK şi YPG, considerate teroriste de Ankara.

Până în prezent, 28 din cele 30 de state membre ale Alianţei au ratificat aderările Suediei şi Finlandei.

Doar Ungaria şi Turcia nu şi-au dat încă acordul final în parlament.

Într-un gest important de concesie faţă de Turcia, Suedia a anunţat vineri că a reautorizat exporturile de material material spre această ţară.

Ridicarea acestor restricţii se afla printre condiţiile stabilite de Ankara.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel