Erdogan avertizează SUA: Încolțind Turcia, americanii riscă să piardă un prieten

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan avertizează Statele Unite că riscă să ”piardă un prieten preţios” prin ”încolţirea” Turciei.

"Cei care încolţesc Republica Turcia vor pierde un prieten preţios", a declarat Erdogan într-un interviu acordat postului de televiziune turc TRT, ca răspuns la o întrebare despre relaţiile dintre Ankara şi Washington, notează Le Figaro, transmite Mediafax.

Avertismentul vine înainte de prima întâlnire dintre Recep Tayyip Erdogan şi Joe Biden, programată în cadrul summitului NATO de la Bruxelles pe 14 iunie. Relaţiile dintre cele două ţări membre NATO s-au deteriorat şi mai mult după alegerea la Casa Albă a lui Joe Biden.

Ankara a reacţionat puternic după recunoaşterea de către Washington, în aprilie, a genocidului armenilor de către Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial

Turcia respinge, însă, termenul de genocid evocând un război civil în Anatolia, împreună cu o foamete, în care au murit 300.000 până la 500.000 de armeni şi tot atâţia turci. 

”Care este motivul tensiunilor noastre cu Statele Unite? Aşa-numitul genocid armean. Deci nu aveţi altă problemă de rezolvat decât să fiţi avocatul Armeniei?”, a spus marţi Recep Tayyip Erdogan. 

Recep Tayyip Erdogan a enumerat, de asemenea, mai multe subiecte care au afectat relaţiile dintre Ankara şi Washington din 2016, începând cu sprijinul american pentru miliţiile kurde din Siria, pe care Turcia le descrie drept ”terorişti”.

”Dacă Statele Unite sunt într-adevăr aliaţii noştri, ar trebui să fie de partea teroriştilor sau de partea noastră? Din păcate, ei continuă să sprijine teroriştii ”, a mai declarat preşedintele turc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel