Erdogan anulează programul pentru a treia zi, din motive de sănătate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a anulat vineri participarea personală la mitingurile de campanie electorală pentru a treia zi consecutiv din cauza unei boli.

Alegerile pentru șeful statului vor avea loc în Turcia pe 14 mai, iar pentru prima dată după două decenii la putere, Erdogan se va confrunta cu un adversar care are șanse să-l învingă - candidatul de opoziție Kemal Kiliçdaroglu.

Starea de sănătate a lui Erdogan este monitorizată de publicul turc încă de marți, când filmările în direct ale unui interviu de televiziune au trebuit să fie întrerupte din cauza indispoziției sale.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a spus atunci că preşedintele suferă de o infecţie a tractului digestiv şi că medicii l-au sfătuit să se odihnească.

Erdogan nu a mai participat la evenimentele electorale de miercuri sau joi, iar vineri și-a anulat participarea la un miting de la Adana, unde ar fi trebuit să ianugureze un nou pod. El a participat doar prin videoconferință, așa cum a făcut joi când s-a alăturat de la distanță ceremonia de livrare a combustibilului nuclear pentru noua centrală nucleară din Akkuyu.

La alegeri, Erdogan, în vârstă de 69 de ani, va avea probabil o luptă strânsă cu șeful Partidului Popular Republican (CHP) Kemal  Kiliçdaroglu, care de vineri este susținut și de a doua cea mai mare formațiune de opoziție, Partidul Democrat Popular pro-kurd. (HDP).

Sprijinul anunţat de blocul condus de HDP este unul esenţial pentru Kiliçdaroglu.

Potrivit ultimelor sondaje, liderul opoziției l-ar învinge acum pe Erdogan în primul tur. Dacă niciunul dintre candidați nu primește mai mult de 50% din voturi în primul tur, un câștigător va fi decis într-un al doilea tur la sfârșitul lunii mai.

Infecția lui Erdogan a trecut, susținea joi ministrul Sănătății

„L-am văzut pe președinte, este într-o formă grozavă. Efectele infecției în corpul său dispar. În curând își va continua campania”, a declarat Koca.

Un semn de îmbunătățire a stării președintelui turc trebuia să fie conversația telefonică de joi cu Putin. Ei au vorbit înaintea unei ceremonii de inaugurare a centralei nucleare Akkuyu din orașul Mersin, primul reactor nuclear din Turcia.

În timpul videconferinței, Erdogan i-a mulțumit lui Putin pentru ajutorul acordat în construcția centralei, care a fost implementată de compania de stat rusă Rosatom.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel