SUA fac lumină: Sistemele antiaeriene americane NASAMS nu au ajuns în Ucraina. Încă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Sistemul NASAMS, kongsberg
Foto: Sistemul NASAMS, kongsberg

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat într-o conferință de presă că sistemele de apărare antiaeriană NASAMS nu au fost încă livrate către Armata ucraineană.

Citat de agenția Ukrinform, șeful Pentagonului a precizat că se așteaptă ca acest transfer către Ucraina a sistemelor NASAMS să fie finalizat la începutul lunii viitoare.

În paralel SUA efectuează pregătirea militarilor ucraineni pentru a opera aceste sisteme moderne.

În acest moment Ucraina are nevoie mai mult decât orice de capacități de apărare antiaeriană. (...) Am depus eforturi mari pentru a putea livra sisteme NASAMS și ne așteptăm ca la începutul lunii viitoare să le concretizăm”, a precizat Austin care a amintit de programul de pregătire al soldaților ucraineni pentru a opera aceste sisteme.

Secretarul american al Apărării a dat asigurări că SUA vor continua să facă tot ce e posibil pentru a livra cât mai rapid sisteme antiaeriene Ucrainei.

 

Epopeea NASAMS, după ce șeful Raytheon a declarat că a livrat două sisteme antiaeriene care sunt poziționate deja în Ucraina

 

Confuzia a apărut după ce directorul gigantului Raytheon a declarat că au fost livrate cele două sisteme, informația fiind preluată de presă.

”Am livrat deja două sisteme NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) către guvern, în urmă cu două săptămâni. Sunt poziționate în Ucraina (25 octombrie n.r.)”, a confirmat CEO-ul Raytheon.

CEO-ul Raytheon lasă o portiță deschisă și în privința unui viitor ajutor militar pentru Ucraina, care să cuprindă sistemul PATRIOT.

El a remarcat că negocierile în privința acestora continuă în mod regulat, dar decizia finală rămâne în sarcina administrației președintelui SUA.

DefenseRomania a subliniat încă de ieri că până la acel moment, nu exista nicio confirmare din partea oficialilor ucraineni, privind transferul celor două NASAMS în Ucraina.

Mai mult, la confuzie a contribuit și faptul că în weekendul precedent președintele Zelenski a fost citat greșit în transcrierea unui interviu acordat postului american de televiziune CBS, în care se arăta că două baterii ale sistemului NASAMS au fost deja livrate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel