Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA

Cristina Alexandrescu / 25 apr 2018 / 14:46
Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA
Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA

Emmanuel Macron, președintele Franței, a salutat, în Camera Reprezentanţilor de la Washington, relaţiile strânse dintre Franţa şi Statele Unite, axate pe eforturile pentru susţinerea unor valori fundamentale.

Emmanuel Macron a fost aplaudat furtunos în Congresul SUA. "Mulţi americani au murit în mod tragic pe 11 septembrie 2001. În ultimii cinci ani, Franţa şi Europa s-au confruntat cu atacuri teroriste teribile. Nu vom uita victimele nevinovate, nici rezistenţa incredibilă a popoarelor noastre. Este un preţ uriaş, plătit pentru libertate şi democraţie", a spus Emmanuel Macron. 

VEZI ȘI Emmanuel Macron: Alte puteri au decis să nu-și respecte propriul cuvânt

"Trăim vremuri de furie şi teamă. Comunitatea internaţională trebuie să intensifice acţiunile pentru crearea unei ordini specifice secolului 21", a mai spus președintele Franței.

Viitor mai bun

Liderul Franţei a exprimat speranţa că într-o zi Statele Unite se vor alătura din nou Acordului climatic Paris. "Trebuie să contruim un viitor mai bun pentru copiii noştri, o planetă care să fie în continuare lucuibilă peste 25 de ani. Nu avem o Planetă B", a spus el.

Discursul lui Emmanuel Macron a fost aplaudat timp îndelungat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy