Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA
Emmanuel Macron, aplaudat în Congresul SUA

Emmanuel Macron, președintele Franței, a salutat, în Camera Reprezentanţilor de la Washington, relaţiile strânse dintre Franţa şi Statele Unite, axate pe eforturile pentru susţinerea unor valori fundamentale.

Emmanuel Macron a fost aplaudat furtunos în Congresul SUA. "Mulţi americani au murit în mod tragic pe 11 septembrie 2001. În ultimii cinci ani, Franţa şi Europa s-au confruntat cu atacuri teroriste teribile. Nu vom uita victimele nevinovate, nici rezistenţa incredibilă a popoarelor noastre. Este un preţ uriaş, plătit pentru libertate şi democraţie", a spus Emmanuel Macron. 

VEZI ȘI Emmanuel Macron: Alte puteri au decis să nu-și respecte propriul cuvânt

"Trăim vremuri de furie şi teamă. Comunitatea internaţională trebuie să intensifice acţiunile pentru crearea unei ordini specifice secolului 21", a mai spus președintele Franței.

Viitor mai bun

Liderul Franţei a exprimat speranţa că într-o zi Statele Unite se vor alătura din nou Acordului climatic Paris. "Trebuie să contruim un viitor mai bun pentru copiii noştri, o planetă care să fie în continuare lucuibilă peste 25 de ani. Nu avem o Planetă B", a spus el.

Discursul lui Emmanuel Macron a fost aplaudat timp îndelungat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel