Emmanuel Macron: Alte puteri au decis să nu-și respecte propriul cuvânt

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a adresat un mesaj dur. Ținta ar fi SUA, fără a fi menționată. 

”Dacă acceptăm ca alte mari puteri, inclusiv aliaţi, inclusiv prieteni în orele cele mai grele ale istoriei noastre, să se pună în situaţia de a decide pentru diplomaţia noastră, securitatea noastră, uneori făcându-ne să ne asumăm cele mai rele riscuri, atunci nu mai suntem suverani”, a spus Emmanuel Macron, după ce a primit premiul european Charlemagne.

”Am ales să construim pacea şi stabilitatea în Orientul Apropiat şi Mijlociu (...) Alte puteri, la fel de suverane ca noi, au decis să nu îşi respecte propriul cuvânt. Ar trebui să renunţăm pentru asta la propriile noastre alegeri?”, s-a întrebat el.

Declaraţiile vin după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul, ceea ce a nemulțumit Franța și Germania. 

Președintelui francez i-a fost acordat premiul Carol cel Mare (Karlspreis) al oraşului Aachen pentru ”viziunea sa asupra unei noi Europe şi pentru relansarea proiectului european”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel