Emiratele Arabe Unite solicită eliberarea imediată a navei sale sechestrată de miliția șiită yemenită Al Houthi

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Nava Rwabee, sursă foto: Lieber Institute - lieber.westpoint.edu
Nava Rwabee, sursă foto: Lieber Institute - lieber.westpoint.edu

Emiratele Arabe Unite au cerut eliberarea imediată a navei sale, care a fost capturată de miliția Houthi săptămâna trecută în Marea Roșie, subliniind că la bord se află 11 persoane de diferite naționalități.

Reprezentantul Emiratelor Arabe Unite la ONU, Lana Nusseibeh, a susținut marți, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate, că echipajul navei "Rwabee" este format din "11 persoane de diferite naționalități, 7 din India și câte unul din Etiopia, Indonezia, Birmania și Filipine".

Delegatul Emiratelor Arabe Unite a cerut "eliberarea imediată" a navei și a echipajului acesteia, considerând că sechestrarea navei "reprezintă, de asemenea, o amenințare la adresa libertății și securității navigației și a comerțului internațional din Marea Roșie și a securității și stabilității regionale".

Nusseibeh a confirmat că "Rwabee" este o "navă de marfă civilă", închiriată de o companie saudită și că transporta echipamente folosite într-un spital de campanie.

Coaliția militară condusă de Arabia Saudită din Yemen a descris preluarea navei, susținută de Iran, ca fiind o "acțiune de piraterie", menționând că transporta echipament medical, în timp ce rebelii houthi susțineau că transporta "echipament militar".

Pe 3 ianuarie, rebelii șiiți au confiscat nava "Rwabee", care arborează pavilionul Emiratelor Arabe Unite, la sud de Marea Roșie, în apropiere de orașul yemenit Hodeidah.

Miliția a difuzat, pe canalul său Al-Masirah, videoclipuri despre care spunea că erau de la bordul navei confiscate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel