Embargoul privind aprovizionarea cu armament a Libiei | Germania trimite o fregată în sudul Mării Mediterane

DefenseRomania Team / 28 iul 2020 / 19:18

Guvernul Germaniei a anunţat, marţi, că în următoarele săptămâni va trimite o fregată în sudul Mării Mediterane, pentru Misiunea Uniunii Europene de aplicare a embargoului privind aprovizionarea cu armament a Libiei.

Fregata "Hamburg", care va avea la bord 250 de militari germani, ar urma să ajungă în largul Libiei la jumătatea lunii august, afirmă surse guvernamentale germane citate de agenţia DPA şi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivi Mediafax.

Operaţiunea "Irini" a Uniunii Europene are rolul stabilizării Libiei prin aplicarea embargoului Naţiunilor Unite privind aprovizionarea cu armament şi a activităţilor de contrabandă cu petrol.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acuzat Turcia, în urmă cu câteva luni, că a trimis mercenari şi nave militare în Libia. Potrivit presei internaţionale, Turcia a transferat în Libia mii de combatanţi insurgenţi sirieni, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat că susţine Guvernul libian recunoscut de Naţiunile Unite în conflictul cu gruparea insurgentă Armata Naţională Libiană.

Rusia, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite îl susţin pe liderul insurgent Khalifa Haftar, în timp ce Occidentul şi Turcia sunt de partea Guvernului de uniune naţională condus de Fayez al-Sarraj.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy