Elon Musk a trasat obiectivul SpaceX: Racheta reutilizabilă Starship care va duce oameni pe Marte

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: SpaceX
Sursă foto: SpaceX

Elon Musk a anunțat că SpaceX se va concentra pe dezvoltarea rachetei reutilizabilă de nouă generaţie Starship.

Anunțul vine după succesul misiunii istorice Crew Dragon. Noul obiectiv al SpaceX este racheta Starship, concepută pentru misiuni pe Lună și Marte.

"Vă rugăm să consideraţi că prioritatea SpaceX (exceptând orice care ar putea reduce riscul legat de revenirea pe Terra a capsulei Dragon) este Starship", a scris Musk într-un e-mail intern.

Racheta Falcon 9 cu care a fost lansată Crew Dragon a fost folosită cu succes în 85 de misiuni în ultimul deceniu, dar este parţial reutilizabilă, potrivit Mediafax. Dar Starship este concepută să fie total reutilizabilă şi să lanseze o sută de persoane într-o misiune, rezultând o reducere a costurilor.

Programul a suferit patru eşecuri în ultimele luni. Un prototip al rachetei a explodat în timpul unor teste în noiembrie, la sediul companiei din Boca Chica, Texas. Cel mai recent prototip a explodat în timpul unui test al motoarelor, pe 29 mai.

Amintim că pe 30 mai, o rachetă Falcon 9, aparţinând companiei SpaceX, s-a ridicat de la Centrul Spaţial Kennedy la ora 19:22 GMT, transportându-i pe orbită pe astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken în capsula Crew Dragon către Stația Spațială Internațională. Lansarea a avut loc în colaborare cu NASA.

Marele obiectiv al SpaceX este racheta complet reutilizabilă. Scopul acesteia este de a face zborul spaţial mai ieftin şi mai frecvent, iar cel mai îndrăzneț obiectiv pe care Musk l-a trasat este ajungerea pe Marte, după reluarea zborurilor cu echipaj pe Lună.

CITEȘTE ȘI: Elon Musk ironizează agenția spațială rusă Roscosmos: 'Trambulina funcționează'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel