Elon Musk ironizează agenția spațială rusă Roscosmos: 'Trambulina funcționează'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Lansarea Falcon 9, aparţinând companiei SpaceX, în colaborare cu NASA. Sursă foto: NASA
Lansarea Falcon 9, aparţinând companiei SpaceX, în colaborare cu NASA. Sursă foto: NASA

Elon Musk nu a ratat șansa să arunce săgeți către Moscova după ce SpaceX, compania sa spaţială privată, a reușit cu succes lansarea pe orbită a doi astronauți. Misiunea  a marchat primul zbor spaţial al unor astronauţi americani de pe pământ american în aproape 10 ani.

Musk i-a răspuns ironic oficialului rus Dimitri Rogozin, cel care conduce Roscosmos și care spunea în 2014, la fel, cu ironie, că în cazul în care Federația Rusă decide să își sisteze cooperarea cu Washingtonul în domeniul spațial, ca urmare a sancțiunilor impuse de SUA, atunci astronauții americani ar avea nevoie de o „trambulină” pentru a putea ajunge pe Stația Spațială Internațională (ISS).

După succesul misiunii SpaceX în colaborare cu NASA, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și administratorul NASA Jim Bridenstine, Elon Musk a anunțat glumind: „Trambulina funcționează!”, stârnind amuzamentul celor prezenți.

 

Amintim că sâmbătă rachetă Falcon 9, aparţinând companiei SpaceX, a fost lansată cu succes de la Centrul Spaţial Kennedy la ora 19:22 GMT, transportându-i pe orbită pe astronauții Doug Hurley şi Bob Behnken în capsula Crew Dragon.

Capsula s-a separat de cea de-a doua treaptă a rachetei Falcon 9 la câteva minute după lansare şi a intrat pe orbită.

Prima tentativă de lansare a fost anulată, miercuri, cu mai puţin de 17 minute înainte de aprinderea motoarelor. Sâmbătă, câteva reprize de ploaie au ameninţat din nou lansarea, dar vremea s-a îmbunătăţit la timp, notează și Agerpres.

Astronauţii Doug Hurley, 53 de ani, şi Bob Behnken, 49 de ani, sunt angajaţi ai NASA sub contract pentru a zbura pentru SpaceX. Ei urmează să rămână la bordul ISS timp de câteva săptămâni. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel