Elicopterul care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit. ”Informaţiile de la locul prăbuşirii sunt foarte îngrijorătoare"

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ebrahim Raisi, președintele Iranului
Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Un elicopter care transporta președintele iranian Ebrahim Raisi și ministrul său de externe Hossein Amir Abdollahyan s-a prăbușit duminică într-o zonă muntoasă și împădurită din apropierea graniței cu Azerbaidjan. 

Unele agenții internaționale vorbesc despre prăbușirea elicopterului. Potrivit Reuters e vorba însă de o aterizare forțată, dar nu știm dacă elicopterul a suferit avarii sau dacă cineva a fost rănit.

Reuters, citând presa iraniană, precizează că echipe de salvare se îndreaptă spre locul aterizării forțate.

La bordul elicopterului se afla și Ebrahim Raisi, președintele Iranului.  În timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ministrul de Interne al Iranului, Ahmad Vahidi, a declarat că președintele Raisi și însoțitorii săi se aflau la bordul mai multor elicoptere pe drumul de întoarcere, dintre care unul a fost forțat să aterizeze din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din regiune, scrie  Agenția de știri Tasnim.

Un oficial iranian neprecizat, care a vorbit agenţiei Reuters cu condiţia anonimatului, a declarat că elicopterul în care se afla preşedintele s-a "prăbuşit" în munţi şi că vieţile celor de la bord - confirmând că printre ei se află şi ministrul de externe - sunt în pericol. "Avem încă speranţe, dar informaţiile care vin de la locul prăbuşirii sunt foarte îngrijorătoare", a indicat acest oficial.

Potrivit acestuia, salvatorii s-au deplasat la fața locului, dar din cauza ceții și a topografiei dificile a zonei, poate dura ceva timp până ca aceștia să ajungă la elicopter. 

Potrivit AP, nici IRNA, nici televiziunea de stat nu au furnizat nicio informație despre starea lui Raisi. În același timp, susținătorii săi au chemat publicul să se roage pentru el. După aceea, televiziunea de stat a arătat fotografii cu credincioși care se roagă la Altarul Imam Reza din orașul Mashhad, unul dintre cele mai sfinte locuri din islamul șiit.

Agenția Mehr, care a raportat inițial că președintele Iranului este bine și că este transportat cu mașina spre Tabriz, a șters această publicație.

Ultima poziţie a elicopterul dispărut într-o zonă muntoasă este cunoscută cu aproximaţie, respectiv pădurea Dizmar din apropierea oraşului Varzaghan, dar căutările sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel