Elicopterele românești IAR-330 SOCAT participă la manevre militare în Polonia. România trimite și infanteriști și tehnică de luptă

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Trustul de presă al Ministerului Apărării Naționale
Sursă foto: Trustul de presă al Ministerului Apărării Naționale

Elicoptere IAR-330 SOCAT, aparținând Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, vor participa în Polonia, la Biala Podlaska, în perioada 04-16 mai, la exercițiul multinațional “ANAKONDA 23”, precizează Forțele Aeriene române într-un comunicat de presă din 27 aprilie.

„Anaconda '23” este cel mai mare exercițiu organizat de armata poloneză în acest an. La activități vor participa 13.000 de militari, dintre care 10.000 polonezi, iar 3.000 din țări aliate și partenere NATO (SUA, România, Slovenia, Suedia, Franța, Lituania, Letonia, Estonia și Turcia), potrivit revistei Polska Zbrojna a Ministerului polonez al Apărării.

Pe lângă aviatori, România a mai trimis în Polonia pentru a participa la exercițiu și  peste 400 de militari din Forțele Terestre, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie ,,Războieni” și Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

Infanteriștii români și sloveni au fost deja implicați în exercițiul "Ursul '23" (încheiat pe 28 aprilie) de testare a capacităţii Diviziei 18 Mecanizate poloneze de a organiza şi desfăşura acțiuni tactice în afara poligonului de antrenament, potrivit Polska Zbrojna.

Activitățile din cadrul exercițiului "Ursul '23" reprezintă etapa inițială a manevrelor militare “ANAKONDA 23”. Celelalte etape vor include, de asemenea activități în teren, precum și exerciții de comandament, inclusiv asistate de computer (CPX/CAX) și exerciții experimentale (FEX).

Seria de manevre militare Anakonda a început în 2006, iar ediția din acest an va fi combinată și cu alte exerciții organizate de aliați. Este vorba despre „Defender Europe '23”, în care armata SUA verifică cât de repede își poate muta forțele pe Bătrânul Continent (ediția de anul acesta va avea loc în partea de sud a Europei). Un alt exercițiu conexat cu Anaconda este „Aurora '23”, în care trupele aliate vor testa respingerea unui atac asupra Suediei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel