Elicopterele IAR 330 Puma Socat, misiune în premieră în Europa. Echipajele s-au întors în România

Tudor Curtifan / 15 iul 2018 / 11:11

Escadrila de elicoptere IAR 330 Puma Socat de la Baza 95 Aeriană din Bacău s-a întors în ţară după misiunea desfăşurată la summitul NATO de la Bruxelles.

Elicopterele Forţelor Aeriene Române au zburat la paradă alături de alte aeronave din ţările alianţei. Au traversat Europa dus-întors şi au stabilit un nou record: un drum de aproape 4 mii de kilometri.

Misiunea în premieră a elicopterelor Forțelor Aeriene Române la summitul NATO de la Bruxelles s-a încheiat.

Echipajele au revenit în Baza Aeriană 95 din Bacău după ce au participat la parada din fața șefilor de state ale Alianței Nord-Atlantice, alături de elicoptere din alte 15 state membre - un moment pe care niciunul dintre piloți și tehnicieni nu-l va uita vreodată, informează TVR.

Elicopterele IAR 330 Puma Socat au traversat în zbor Europa de la un capăt la altul, cu escale și realimentări în mai multe țări. A fost o misiune fără nicio provocare pentru tehnicienii de la bordul aeronavelor.

Pentru România, a fost o premieră participarea cu un detașament de elicoptere la cel mai înalt nivel al NATO, în fața tuturor delegațiilor țărilor membre. Și, ca la orice premieră, finalul misiunii a fost sărbătorit cu tort și șampanie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy