Elicoptere H135. Airbus și Royal Dutch Touring Club ANWB, contract pentru mai multe aparate

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Airbus Helicopters și operatorul de servicii medicale aeropurtate Royal Dutch Touring Club ANWB au semnat un contract pentru achiziționarea a șase elicoptere H135 dotate cu sistem Helionix. În plus, operatorul olandez a contractat și un prim lot de trei avioane care vor fi livrate în 2019 - 2020.

“Olandezii se bazează pe serviciile medicale de urgenta aeropurtate (HEMS) pe care le asigurăm în colaborare cu 4 spitale universitare și avem certitudinea că H135 este cel mai bun elicopter pentru misiunile noastre”, a spus Petra van Saaze, directorul ANWB Medical Air Assistance. „Sistemul Helionix ne va ajuta să eficientizăm operațiunile - care se derulează non-stop”, potrivit unui comunicat Airbus remis către Defense România.

“Mulțumim ANWB pentru încrederea continuă pe care o are față de Airbus Helicopters și în special în modelul H135”, a spus Thomas Hein, șeful Departamentului de Vânzări pentru Europa Occidentală al Airbus Helicopters. „H135 este un elicopter modern, cu performanțe dovedite, reprezentativ la nivel mondial pentru zona serviciilor de urgență aeropurtate.”

„ANWB Medical Air Assistance este deținută 100% de Royal Dutch Touring Club ANWB, fiind unicul operator de servicii medicale de urgență aeropurtate din Olanda. Compania efectuează peste 8500 de misiuni anual, cu ajutorul flotei sale de  șase elicoptere din familia H135. ANWB colaborează cu patru centre medicale de urgență din Olanda, timp de șapte zile pe săptămână, 24 de ore pe zi. Prin achiziționarea noilor elicoptere H135, ANWB își aduce flota la nivelul celor mai actuale standarde tehnologice. În plus, ANWB operează două elicoptere H145 care îndeplinesc peste 600 de misiuni pe an în zona insulelor olandeze Wadden, în colaborare cu serviciul local de ambulanță, sapte zile din sapte, 24 de ore pe zi”, mai scrie sursa citată.

H135 este un elicopter de referință pentru operatorii de servicii medicale de urgență din întreaga lume. Printre caracteristile deosebite ale aparatului se numără cabina spațioasă, performanța și capacitatea de încărcare excelente, precum și zgomotul redus. Ușile laterale glisante supradimensionate și ușile clapetă din spate permit transbordarea rapidă a pacienților,  precum și desfășurarea în siguranță a operațiunilor la sol datorită sistemului unic Fenestron (cu rotor încastrat), marca Airbus.

În afară de pilotul automat în 4 axe, sistemul Helionix include un layout inovativ al cabinei care ajută echipajul să evalueze mai bine situația la locul intervenției. Dotat cu 3 mari ecrane electronice, cabina H135 este compatibilă cu sistemul Night Vision Goggle pentru misiuni nocturne și include un indicator First Limit, care evidențiază toate informațiile relevante despre motor pe un singur ecran.

În prezent, peste 1270 de elicoptere din familia H135 sunt operaționale la nivel mondial, acumulând în total aproape 5 milioane de ore de zbor.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel