Elicoptere CH-53E Super Stallion ale US Marine Corps au efectuat realimentare aeriană dintr-un avion cisternă KC-130J Hercules

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Marine Corps (USMC) a anunțat că elicopterele CH-53E Super Stallion din cadrul Comandamentului de Sud au efectuat realimentarea aeriană de la un avion multi-rol KC-130J al US Navy, peste Belize pe 30 octombrie 2019, transmite defence blog.

Grupul de lucru a efectuat operațiuni de realimentare aeriană de la aeronava cisternă KC-130J Hercules din cadrul Escadrilei 234  Cisterne Aeriene, potrivit unui recent comunicat de presă.

Elicopterul CH-53E este un aparat versatil utilizat pentru asalt amfibiu și inserție la distanțe lungi, livrând trupe, vehicule și consumabile. Acest vehicul rapid de aprovizionare este încă unul dintre cele mai utilizate aeronave din arsenalul aerian militar al Statelor Unite.

Cel mai mare și mai puternic elicopter al armatei din SUA, CH-53E Sea Stallion, este echipat cu o sondă de alimentare cu combustibil care oferă capacitatea de a se alimenta cu combustibil în timpul zborului. Elicopterul militar, care poate transporta un Humvee ca o "geantă de mână", este o sarcină deosebit de dificilă și periculoasă pe care doar câteva țări din lume o pot îndeplini.

În ceea ce privește grupul de lucru din Comandamentul de Sud, acesta desfășoară exerciții împreună cu militari ai națiunilor partenere din America Latină și Caraibe în timpul desfășurării lor în regiune, care coincide cu sezonul uraganelor.

Vezi și: Avioanele C-130J Super Hercules au depășit 2 milioane de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel