Elicoptere 407GX, achiziționate de Irak din SUA. Achiziție pentru înlocuirea aparatelor doborâte

Darius Muresan |
Data publicării:

Irakul urmează să achiziționeze cinci elicoptere Bell 407GX. Acestea vor înlocui elicopterele IA-407 care au fost doborâte în luptă în ultimii ani.

Achiziționarea a fost anunțată de către Agenția de Securitate în Apărare a SUA (DSCA) pe data de 4 octombrie, informează janes.com. Irakul urmează să achiziționeze cinci elicoptere, dar armament și alte echipamente.

În afacere sunt incluse mitraliere FN Herstal M240 de 7,62 mm și mitraliere M3P de 12,7 mm, dar și lansatoare de rachete M260 de 70 mm configurate pentru sistemul BAE Systems Advanced Precision Kill Weapon (APKWS).

Valoarea totală a tranzacției este de 82,5 milioane de dolari.

"Cele cinci elicoptere Bell 407GX vor compensa pierderea în luptă a șapte elicoptere IA-407. Acestea au fost doborâte în ultimii ani. Achiziția va spori eficacitatea de luptă a forțelor de securitate irakiene împotriva Statului Islamic și a altor elemente teroriste din Irak", au declarat oficialii americani în momentul în care au anunțat tranzacția.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel