Elicopter militar Puma Naval, folosit în căutarea persoanelor de pe pescadorul scufundat în apele Mării Negre

DefenseRomania Team / 17 mai 2021 / 19:56
Un elicopter Puma Naval al Forțelor Navale Române. Sursa fota: NAVY.ro
Un elicopter Puma Naval al Forțelor Navale Române. Sursa fota: NAVY.ro

Forţele Navale Române informează că un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord a executat luni după-amiază, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului "Sea Shark 1".

"Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului "Sea Shark 1" (pavilion România). Elicopterul Forţelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16,30, la mai puţin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenţie, s-a deplasat în raionul indicat din largul ţărmului de la Gura Portiţei, unde a cercetat o suprafaţă maritimă de aproximativ 110 kilometri, dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării", precizează un comunicat transmis de către Statul Major al Forţelor Navale.

În jurul orei 18,30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare şi s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Comunicatul menţionat mai arată că Forţele Navale Române sunt o instituţie aflată în slujba fiecărui cetăţean român şi, la solicitarea autorităţilor publice, sunt în măsură de desfăşoare misiuni de intervenţie în caz de urgenţe civile şi misiuni de asistenţă umanitară.

De asemenea, şi reprezentanţi ai Gărzii de Coastă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au informat că au fost angrenate nave şi personal specializat în operaţiunea de căutare-salvare coordonată de Autoritatea Navală Română.

Dispariţia pescadorului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, prin 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Conform unor reprezentanţi ai instituţiilor implicate în desfăşurarea operaţiunii de căutare-salvare, a fost găsită în jurul orei 11,50, pe mal în zona Gura Portiţei, o persoană decedată, care ar face parte din echipajul pescadorului. De asemenea, în jurul orei 12,30 au mai fost găsite două persoane decedate la mal, una tot în zona Gura Portiţei iar cealaltă în zona Vadu. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy