Elicopter de atac Mi-35, implicat într-un incident în Siria. Rusia spune că elicopterul nu a fost doborât

Tudor Curtifan / 28 feb 2021 / 19:00

Un elicopter rus a fost implicat într-un accident în Siria. Inițial agențiile de presă au anunțat că un elicopter de atac al Federației Ruse, de tip Mi-35, s-ar fi prăbușit în Siria.

Incidentul ar fi avut loc azi, 28 februarie. Elicopterul s-ar fi prăbușit în nordul Siriei, aproape de orașul Tel Tamr, o zonă controlată de milițiile susținute de Turcia.

Unele agenții de presă precizează că pilotul a murit iar trei membri ai echipajului sunt răniți, în timp ce alte agenții de presă spun că toți cei patru militari ruși sunt în afara oricărui pericol.

De precizat că Ministerul de Externe al Federației Ruse a ieșit cu o declarație și a făcut lumină: Elicopterul a efectuat o aterizare de urgență ca urmare a unor defecțiuni tehnice, notează Scramble Magazine. Kremlinul a specificat că elicopterul Mi-35 nu a fost doborât în urma unui atac de la sol, ci, reiterează, a aterizat de urgență din cauze tehnice.

În pofida intereselor divergente, Turcia şi Rusia cooperează de mai mulţi ani pentru a găsi o soluţie la conflictul din Siria care, din 2011, a făcut cel puţin 380.000 de morţi. Cele două puteri susțin tabere diferite.

În prezent există în vigoare un armistițiu, semnat în martie anul trecut, după ce la începutul anului 2020 regimul preşedintelui Bashar al-Assad a lansat o amplă ofensivă, cu sprijinul Moscovei, pentru preluarea controlului asupra provinciei Idlib, ultimul bastion rebel în nord-vestul Siriei. Zeci de soldați turci au fost atunci uciși.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy