Elbit Systems deschide în România o nouă fabrică de producție și integrare de sisteme terestre avansate de apărare (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Elbit Systems, companie israeliană care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil, a inaugurat, marţi, o nouă unitate de producţie şi integrare de sisteme terestre de apărare, amplasată în cadrul platformei industriale Măgurele.

La ceremonia de deschidere a noii fabrici au participat înalte oficialități române, alături de reprezentanți ai industriei românești de apărare și de invitați de onoare din străinătate. Nouă unitate va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

,,Sunt bucuros să anunț că noua fabrică își va începe activitatea imediat și va livra atât conform contractelor actuale și viitoare cu Ministerul Apărării Naționale din România, cât și pentru a acoperi comenzi deja contractate de clienți internaționali”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, director general al diviziei de sisteme terestre și C4i din cadrul Elbit Systems.

Elbit Systems operează cu succes în România de mai bine de 25 de ani și este un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, având o strânsă colaborare și cu alte companii locale din domeniul apărării. În tot acest timp, Elbit Systems a derulat programe ample dedicate forțelor terestre române, de modernizare a avioanelor de luptă sau a furnizat soluții pentru forțele navale.

(w670) 

Este important să ajungem la retehnologizarea industriei noastre de apărare care trebuie să răspundă cerințelor internaționale actuale. Discutăm de amenințări diferite în ultima perioadă, respectăm procedurile legale, dar astfel de facilități m-aș bucura să se dezvolte cât mai mult”, a spus ministrul Apărării, Gabriel Leș. 

(w670) 

,,Investiţia în bani nu este foarte mare, de câteva milioane de dolari. Investiţia importantă de aici nu sunt banii, am renovat două hale goale şi distruse, le-am reparat şi am adus echipamente testate. Însă investiţia adevărată este cea în know-how, trainingul oamenilor", a arătat Vered.

Potrivit acestuia, în noua fabrică vor lucra între 100 şi 150 de noi angajaţi. Compania are deja circa 500 de salariaţi în România, în cele trei unităţi existente.

,,Noua fabrică este încă un pas prin care strângem legăturile cu România. Este un privilegiu să putem furniza sisteme operaționale avansate tehnologic forțelor terestre din cadrul armatei române. Suntem mândri că putem extinde activitatea de producție pe care o avem deja în România și putem folosi experiența dobândită la nivel global atât pentru a intensifica transferul de tehnologie către România, cât și pentru a mări baza de angajați și a crește potențialul de export al industriei românești de apărare”, a adăugat Vered.

Noua fabrica se intinde pe aproape 1.000 de mp si este a patra unitate deschisa de Elbit Systems din 1993 de cand a intrat pe piata din Romania. Compania mai are o unitate in Bucuresti, la Magurele, numita Simultec, care produce simulatoare pentru fortele aeriene, terestre si navale, dezvolta programe software si integrare hardware si doua in Bacau: A/E Electronics, care produce si testeaza subansamble electronice, cu destinatie militara si civila si Elmet, unde sunt produse sisteme si subsisteme electromecanice.

Elbit Systems este o companie internațională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securității și în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toata lumea, Elbit Systems produce sisteme in domeniul aerospatial, terestru, naval, precum sisteme de comanda-control, comunicatii, computere, informatii, supraveghere si recunoastere (C4ISR), avioane fara pilot, sisteme spatiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date si comunicatii, sisteme radio si cibernetice.

In 2017, compania a raportat o cifra de afaceri de 3,4 miliarde de dolari si contracte in derulare de peste 7,5 miliarde de dolari. Elbit Systems are un total de 13.500 de angajati la nivel global, din care 500 in Romania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel