Egiptul reia cooperarea cu Franța. Naval Group va furniza dragoare militare pentru Cairo

Nicolae Iordan / 29 apr 2021 / 08:07

Site-ul Africa Intelligence (africaintelligence.com) a relatat, pe 27 aprilie, că Egiptul se află în negocieri cu compania franceză Naval Group, specializată în componente navale, pentru a livra dragoare marinei militare egiptene.

Compania Naval Group a vândut Egiptului portelicoptere, o fregată grea și corvete cu transfer de tehnologie și se pregătea să livreze un număr suplimentar de nave, însă remarcile președintelui francez Emmanuel Macron referitoare la nerespectarea drepturilor omului în Egipt au înghețat contractele de armament dintre cele două țări.

Cu toate acestea, vizita recentă a președintelui egiptean  Abdel Fattah al-Sisi, la Paris, a deschis încă o dată ușa companiilor franceze din diferite sectoare.

În prezent, compania Naval Group a prezentat părții egiptene mai multe oferte, cea mai recentă referindu-se la dragoare și submarine.

Comentariul autorului: Recent, mass-media din Germania a prezentat imagini cu prima fregată destinată Egiptului, MEKO A200EN, în timp ce aceasta era transportată de la șantierul de construcții din Bremerhaven pe un plutitor special în portul Bremen, unde va fi inaugurată oficial și lansată la ​​apă.

Marina militară egipteană a contractat de la compania germană ThyssenKrupp patru fregate din această clasă, dintre care trei vor fi construite în Germania, iar tehnologia de construcție va fi transferată companiei Alexandria Naval Shipyard pentru ca a patra fregată să fie construită la nivel local.

A doua fregată va fi livrată în luna august, iar a treia este programată să fie predată până la sfârșitul anului în curs.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy