Egiptul este și o mare forță navală. Cu două portelicoptere și opt submarine, Forțele Navale Egiptene se poziționează pe locul șapte în lume

Nicolae Iordan / 06 iul 2021 / 12:50

Armata egipteană deține o forță navală imensă care o plasează printre cele mai puternice flote de război din lume, în special după inaugurarea bazei navale "3 iulie" situată pe coasta de nord-vest a țării.

Conform unui raport publicat de site-ul "Global Firepower", flota egipteană se afla pe locul 7 în lume după China, Rusia, Coreea de Nord, SUA, Columbia și Iran, fiind formată din 316 nave de diferite tipuri.

Forța navală a armatei egiptene deține două portelicoptere, ceea ce plasează Egiptul pe locul 4 în lume printre țările care dețin aceste unități navale.

Marina militară egipteană are în înzestrare 9 fregate, 7 corvete, 23 de dragoare, 50 nave de patrulare și 8 submarine, din punct de vedere al puterii submarine situându-se pe locul 13 în lume.

Conform celor mai recente statistici publicate de site-ul "Global Firepower", flota egipteană are o forță logistică de sprijin care o situează pe locul 10 în lume, având 11 porturi la Marea Roșie și Marea Mediterană.

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a inaugurat, sâmbătă (03.07.2021), baza navală "3 iulie", în prezența lui Mohammed bin Zayed, prințul moștenitor al Abu Dhabiului și Mohamed Al Manfi, șeful Consiliului prezidențial libian

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy