Egiptul este și o mare forță navală. Cu două portelicoptere și opt submarine, Forțele Navale Egiptene se poziționează pe locul șapte în lume

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Armata egipteană deține o forță navală imensă care o plasează printre cele mai puternice flote de război din lume, în special după inaugurarea bazei navale "3 iulie" situată pe coasta de nord-vest a țării.

Conform unui raport publicat de site-ul "Global Firepower", flota egipteană se afla pe locul 7 în lume după China, Rusia, Coreea de Nord, SUA, Columbia și Iran, fiind formată din 316 nave de diferite tipuri.

Forța navală a armatei egiptene deține două portelicoptere, ceea ce plasează Egiptul pe locul 4 în lume printre țările care dețin aceste unități navale.

Marina militară egipteană are în înzestrare 9 fregate, 7 corvete, 23 de dragoare, 50 nave de patrulare și 8 submarine, din punct de vedere al puterii submarine situându-se pe locul 13 în lume.

Conform celor mai recente statistici publicate de site-ul "Global Firepower", flota egipteană are o forță logistică de sprijin care o situează pe locul 10 în lume, având 11 porturi la Marea Roșie și Marea Mediterană.

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a inaugurat, sâmbătă (03.07.2021), baza navală "3 iulie", în prezența lui Mohammed bin Zayed, prințul moștenitor al Abu Dhabiului și Mohamed Al Manfi, șeful Consiliului prezidențial libian

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel