Comandantul IRGC promite o „răzbunare dură” pentru asasinarea generalului Soleimani

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice, generalul maior Hossein Salami, a promis „răzbunare dură” pentru cei responsabili de asasinarea fostului comandant al Forței Quds a IRGC, generalul Qassem Soleimani.

"Inamicii noștri ar trebui să știe că nicăieri nu sunt în siguranță", a spus generalul Salami, joi, în cadrul unei ceremonii care a marcat cea de-a 14-a aniversare a victoriei istorice a Libanului în războiul de 33 de zile din 2006 împotriva Israelului.

„Prin asasinarea lui Hajj Qassem, dușmanii au creat o sursă permanentă de pericol pentru ei înșiși. Mai devreme sau mai târziu, va exista o răzbunare pentru moartea lui și, cu siguranță, va fi dură”, a adăugat el, transmite agenția de propagandă media a IRGC, Tasnim.

Generalul iranian și însoțitorii săi au fost asasinați într-un atac aerian american în apropierea aeroportului Bagdad, pe 3 ianuarie, în timp ce generalul Soleimani se afla în vizită oficială în capitala irakiană.

La sfârșitul lunii iulie, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, a declarat că Iranul nu va uita niciodată asasinarea de către Washington a generalului Soleimani și că va da cu siguranță o „contralovitură” Statelor Unite.

"Republica Islamică Iranul nu va uita niciodată această problemă și va da cu siguranță contralovitură americanilor", a spus Ayatollah Khamenei, într-o întâlnire cu premierul irakian Mustafa al-Kadhimi la Teheran. 

Citește și: Ayatollah Khamenei: Iranul va da o lovitură Americii, ca răspuns la uciderea comandantului Soleimani

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel