Șeful de Stat Major al US Army, întâlnire cu emirul Qatarului

Eduard Pascu |
Data publicării:
generalul american Mark Milley
generalul american Mark Milley

Emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani s-a întâlnit, ieri, la Doha, cu șeful de Stat Major al US Army, generalul Mark Milley. 

Discuțiile s-au bazat pe cooperarea strategică între Qatar și SUA, în special în domeniul apărării, militar și al securității, a declarat Amiri Diwan, purtătorul de cuvânt al emirului. Cele două părți au discutat, de asemenea, despre evoluțiile regionale și eforturile comune pentru îmbunătățirea securității și a stabilității regiunii, se arată în comunicat, transmite Anadolu.

Qatar găzduiește aproximativ 13.000 de militari americani în Baza Al-Udeid situată la 30 km sud-vest de Doha. Baza este folosită ca punct pentru operațiuni împotriva grupărilor teroriste Daesh/ISIS din Irak și Siria.

Citește și: 'SUA nu sunt riverane Mării Negre, dar trebuie să fie o putere a regiunii'. România, cea mai dornică de prezența americană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel