”Efectul Javelin”. Ucraina spune că rachetele au oprit atacul tancurilor în Donbas

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta anti-tanc Javelin
Racheta anti-tanc Javelin

Ucraina spune că ”efectul Javelin” se poate sesiza în Donbas, unde atacurile tancurilor separatiștilor au încetat.

Președintele Ucrainei Petro Poroshenko a transmis că din momentul în care Forțele Armate din Ucraina au primit rachete americane anti-tanc Javelin, atacurile „forțele de ocupație rusești” asupra pozițiilor ucrainene din Donbas au încetat.

"Aș dori să atrag atenția asupra efectului psihologic al furnizării rachetelor Javelin în Ucraina", a declarat președintele Ucrainei la o vizită în regiunea Volyn, potrivit UNIAN. Poroșenko a precizat că din momentul în care Armata a fost înarmată cu rachete Javelin ”echipajele tancurilor rusești” nu au mai atacat pozițiile Armatei pe front în Donbas.

"Dacă în prezent nu mai există atacuri ale tancurilor, acesta este efectul unui singur tip de armă", a adăugat șeful statului, făcând referire la Javelin.

 

Rachetele, operaționale din luna mai a anului trecut

 

La sfârșitul anului 2017, administrația Trump a decis să vândă armament Ucrainei, în special sisteme de rachete anti-tanc Javelin. La data de 2 martie 2018, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Ucraina a 210 rachete Javelin și 37 de lansatoare în valoare totală de aproximativ 47 de milioane de dolari. La finele lui aprilie acestea au fost livrate. În luna mai a anului trecut Ucraina a testat cu succes noile arme.

Ucraina se confruntă din primăvara lui 2014 cu un conflict sângeros în estul teritoriului său. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi ajută financiar şi militar pe separatiştii proruşi, ceea ce Moscova dezminte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel