Într-un gest rar, Eduard Hellvig și-a dat demisia din funcția de director al SRI: Mandatul trebuie să fie limitat. Misiunea mea - îndeplinită

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații
Eduard Hellvig, directorul SRI. Sursă foto: Serviciul Român de Informații

Eduard Hellvig a anunțat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că își încheie, după 8 ani, mandatul de director al SRI. 

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a prezentat luni transformările prin care a trecut SRI, apreciind că este important să se ştie că serviciul de informaţii s-a transformat major în ultimii ani, aceste informaţii fiind cuprinse şi în Raportul de Activitate pe 2022, transmis Parlamentului.

,,Consider că din moment ce mi-am atins obiectivele propuse, nu există niciun raţionament să continui să ocup această funcţie. Am reuşit restructurarea instituţiei, am promovat o nouă generaţie în funcţiile de conducere şi am pus la dispoziţia societăţii informaţii din Arhivele Fostei Securităţi, a afirmat directorul SRI.

„Prin urmare pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Am discutat deschis acest lucru cu președintele. Este o cutumă greșită la noi ca cei care dețin funcții de putere să nu plece din ele decât în ultima clipă. Cred că e nevoie de un asemenea pas. E un gest de sănătate democratică. Este sănătos pentru democrație, pentru echilibrul puterilor în stat ca un director de serviciu să aibă un mandat limitat în timp. Închei această etapă cu satisfacția că am făcut lucruri bune pentru cetățeni, pentru România și pentru SRI”, a precizat Eduard Hellvig.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel