După ce a primit ”umbrela” Patriot a Germaniei, Summitul NATO de la Vilnius va fi protejat și de sistemul NASAMS, transferat special de Spania

Eveniment crucial pentru viitorul securității europene, Summitul NATO de la Vilnius va beneficia de măsuri de securitate mai mult decât sporite.

Spania mută sistemul de apărare aeriană NASAMS în Lituania pentru a proteja summitul NATO. Măsura vine să completeze ”umbrela” Patriot-ului Germaniei.

Pentru a asigura protejarea spațiului aerian al Lituaniei, Armata spaniolă mută un sistem de apărare aeriană staționat în Letonia vecină pe perioada desfășurării lucrărilor summit-ului NATO de săptămâna viitoare, a anunțat luni ambasada Spaniei la Vilnius.

„Putem confirma că Spania contribuie la securitatea summitului NATO de la Vilnius cu unitatea de apărare aeriană NASAMS”, a declarat ambasada agenției de presă BNS.

Summitul NATO va avea loc la Vilnius pe 11 și 12 iulie și se așteaptă a consemna cea mai mare transformare a NATO din ultima jumătate de secol.

Este de așteptat ca Alianța Nord-Atlantică să-și ajusteze profund mecanismele de răspuns militar, care vor însemna, probabil, și consolidarea conceptului ”deterrence by denial”(descurajare prin negare/interzicerea accesului), o ”apărare totală”, ce va extinde scutul NATO dincolo de domeniul militar. Vorbim și de o strategie integrată, care va reuni planurile militare naționale și regionale, dar și modificări la nivelul unităților de luptă.

”La Vilnius vom aproba cea mai importantă transformare de doctrină militară a NATO din ultima jumătate de secol”, confirmă Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Germania a mutat unități de apărare aeriană Patriot în Lituania pentru a ajuta la protejarea summit-ului.

NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) a fost dezvoltat în comun de Norvegia și Statele Unite ale Americii.

Sistemul este conceput pentru a combate atacurile aeriene cu drone, rachete sau avioane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel