După incidentul cu distrugătorul HMS Defender, Rusia sfătuiește NATO să se gândească de două ori înainte de o nouă incursiune

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Distrugătorul HMS Defender
Distrugătorul HMS Defender

Rusia nu va mai tolera provocări în apele Crimeei, cum a fost cazul incidentului în care a fost implicat luna trecută distrugătorul britanic HMS Defender, a declarat miercuri secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al preşedinţiei ruse, Mihail Popov, relatează agenţia Agerpres, care citează EFE.

''Acest tip de acţiuni va fi respins cu metode de o duritate maximă, indiferent cărui stat îi aparţine transgresorul'', a spus Popov într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaya Gazeta.

El a calificat drept ''provocare premeditată'' incidentul în care a fost implicat pe 23 iunie acel distrugător britanic care, potrivit Moscovei, a pătruns circa trei kilometri în interiorul apelor ruseşti, Rusia considerând că apele din apropierea Crimeei anexate îi aparţin, în timp ce Londra a asigurat că nava sa efectua o traversare paşnică dinspre portul ucrainean Odessa către Georgia.

''Le sugerăm adversarilor noştri să mediteze foarte adânc dacă merită să desfăşoare astfel de provocări, ţinând cont de capacităţile Forţelor Armate ale Rusiei'', a indicat responsabilul rus.

El a estimat că, judecând după declaraţiile oficialilor britanici, care au insistat asupra principiului ''liberei navigaţii'', nu este exclus să continue ''acţiunile provocatoare ale navelor britanice''. ''Din nefericire, forţele navale ale ţărilor NATO au fost alese drept instrument de presiune şi provocare contra Rusiei folosind o interpretare arbitrară a dreptului maritim internaţional şi a tradiţiilor navigaţiei'', a mai susţinut Mihail Popov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel