Dronele ucrainene Magura V5 au provocat pagube de 500 de milioane de dolari Flotei ruse din Marea Neagră

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Fotografie ilustrativă: Drona Magura V5 operat de un militar ucrainean cu indicativu "Thirteenth" /Sursa foto: Defense Intelligence of Ukraine.
Fotografie ilustrativă: Drona Magura V5 operat de un militar ucrainean cu indicativu "Thirteenth" /Sursa foto: Defense Intelligence of Ukraine.

Dronele navale ucrainene Magura V5 au provocat pagube de 500 de milioane de dolari Flotei ruse din Marea Neagră. Tehnicienii ucrainenii continuă să îmbunătățească dronele, potrivit lui Andrii Iusov, un reprezentant al Serviciului de informații al Apărării (GUR) din Ucraina.

Potrivit lui Iusov, secretul dronei navale ucrainene Magura constă în îndemânarea producătorilor ucraineni, care au reușit să creeze un mijloc unic de distrugere a flotelor, armelor și personalului rusesc. El a numit drona Magura V5 unul dintre ''principalii luptători'' contra marinei rusești.

În plus, nu numai caracteristicile armei sunt importante, ci și abilitatea ofițerilor de informații și a specialiștilor din cadrul Serviciului de informații al Apărării (GUR) din Ucraina, în special a unității speciale ''Grupul 13''. Potrivit ofițerului de informații, această combinație este îmbunătățită în mod constant și aduce noi rezultate.

"Până în prezent, Flota rusă din Marea Neagră a suferit deja pierderi de peste 500 de milioane de dolari ca urmare a acțiunilor eficiente ale forțelor speciale ale DIU/GUR care utilizează dronele Magura", spune Andrii Iusov.

Potrivit lui Iusov, GUR analizează urmările după fiecare operațiune reușită, la fel ca și rușii, care încearcă să găsească contramăsuri și tactici pentru a-și proteja navele. Iusov adaugă că drona Magura este în curs de îmbunătățire, inclusiv în ceea ce privește echipamentul, focosul și alte elemente.

Drona maritimă Magura V5 a fost creată în timpul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei. În plus, Ucraina are o flotă de drone maritime.

Aceste drone sunt utilizate pentru a ataca navele Flotei ruse din Marea Neagră, dar şi alte elemente de infrastructură militară pe care Rusia le are în Peninsulă Crimeea.

De exemplu, zilele trecute, o unitate de forţe pentru operaţii speciale a Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina a lovit o ambarcațiune de patrulare în Crimeea, utilizând o dronă Magura V5. Potrivit surselor RBC-Ucraina, acest lucru s-a întâmplat în zona golfului Vuzka (districtul Chornomorske) în noaptea de 6 mai 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel