Dronele MQ-9 Reaper în acțiune (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a dat publicității imagini din timpul unor misiuni executate cu dronele MQ-9 Reaper. 

Reaper, fabricat de General Atomics, poate fi dotat cu rachete pentru misiuni de luptă, dar poate fi desfăşurat şi într-o configuraţie doar pentru misiuni de culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Drona poate ataca ținte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol AGM-114 Hellfire. Acestea pot fi folosite și împotriva altor aeronave mai încete, precum elicopterele sau alte drone.

Rachetele Hellfire au fost modificate recent, iar rezultatul este o "bomba ninja" (AGM-114R9X). Diferența față de modelul standard este că acestea nu conțin explozibil, ci lovesc ținta cu mai multe lame, asemănătoare cu niște săbii, pentru a scadea cât mai mult posibilitatea apariției unor victime colaterale în urma atacurilor.

Generalul iranian Qassem Soleimani, șeful forțelor de elită Quds, și comandantul miliției irakiene Abu Mahdi al-Muhandis, au fost uciși în luna ianuarie a acestui an într-un atac aerian lansat asupra convoiului lor pe aeroportul din Bagdad. În atac a fost folosită o dronă MQ-9 Reaper, conform Administrației SUA.

Aceste aeronave au fost gândite pentru astfel de misiuni. Scopul lor principal este găsirea și neutralizarea de ținte, iar ca rol secundar au culegerea de informații, potrivit US Army.

SUA dețin aproximativ 195 de drone MQ-9 Reaper. Vehiculul aerian are o greutate de 2,22 tone, o autonomie de 1.850 de km și poate zbura la o altitudine maximă de 15.240 de metri.

Citește și: Marea Britanie înlocuiește dronele MQ-9 Reaper cu MG-9B Protector RG1

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel