Marea Britanie înlocuiește dronele MQ-9 Reaper cu MG-9B Protector RG1

Eduard Pascu / 24 oct 2019 / 16:05

Ministerul Apărării al Marii Britanii a dezvăluit că două din cele 10 drone Atomics Aeronautical Systems Inc MQ-9 Reaper, de altitudine medie și cu rază lungă de acțiune au fost implicate în accidente grave încă de la începutul anului 2015, ca urmare, o aeronavă a fost dezafectată, iar cealaltă se află în reparații, transmite Jane.

Defense Equipment & Support (DE&S) a făcut dezvăluirea într-o cerere în baza liberului acces la informații, care a fost înaintată de Drone Wars UK.

Conform răspunsului, Reaper ZZ201 s-a izbit de pistă în timpul aterizării din 17 octombrie 2015. Acea aeronavă a fost retrasă din serviciu, deoarece se apropia de sfârșitul vieții sale de zbor viabile, a spus DE&S. 

În mod separat, la 16 august 2016, Reaper ZZ205 a suferit un accident în cursul decolării. "Vehiculul aerian este în reparație la Poway - California și va fi returnat flotei", a spus DE&S.

Cele nouă Reapers prezente în inventar, dintre care opt în funcțiune, se află în prezent în Orientul Mijlociu (Kuweit) pentru operațiuni deasupra Siriei.

Marea Britanie urmează să-și înlocuiască dronele Reaper cu până la 26 MG-9B Protector RG1. Programul Protector se derulează de câțiva ani, iar planul inițial era ca tranziția să se desfășoare fără probleme, fără pierderi de capacitate. Prima dronă MG-9B Prorector RG1 dintr-un lot de 16 bucăți este preconizat să intre în dotarea Defense Equipment & Support la mijlocul anului 2020.

Vezi și: Avion de luptă rusesc, trecere periculoasă pe lângă o dronă MQ-9 Reaper a US Air Force - VIDEO

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy