Marea Britanie înlocuiește dronele MQ-9 Reaper cu MG-9B Protector RG1

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării al Marii Britanii a dezvăluit că două din cele 10 drone Atomics Aeronautical Systems Inc MQ-9 Reaper, de altitudine medie și cu rază lungă de acțiune au fost implicate în accidente grave încă de la începutul anului 2015, ca urmare, o aeronavă a fost dezafectată, iar cealaltă se află în reparații, transmite Jane.

Defense Equipment & Support (DE&S) a făcut dezvăluirea într-o cerere în baza liberului acces la informații, care a fost înaintată de Drone Wars UK.

Conform răspunsului, Reaper ZZ201 s-a izbit de pistă în timpul aterizării din 17 octombrie 2015. Acea aeronavă a fost retrasă din serviciu, deoarece se apropia de sfârșitul vieții sale de zbor viabile, a spus DE&S. 

În mod separat, la 16 august 2016, Reaper ZZ205 a suferit un accident în cursul decolării. "Vehiculul aerian este în reparație la Poway - California și va fi returnat flotei", a spus DE&S.

Cele nouă Reapers prezente în inventar, dintre care opt în funcțiune, se află în prezent în Orientul Mijlociu (Kuweit) pentru operațiuni deasupra Siriei.

Marea Britanie urmează să-și înlocuiască dronele Reaper cu până la 26 MG-9B Protector RG1. Programul Protector se derulează de câțiva ani, iar planul inițial era ca tranziția să se desfășoare fără probleme, fără pierderi de capacitate. Prima dronă MG-9B Prorector RG1 dintr-un lot de 16 bucăți este preconizat să intre în dotarea Defense Equipment & Support la mijlocul anului 2020.

Vezi și: Avion de luptă rusesc, trecere periculoasă pe lângă o dronă MQ-9 Reaper a US Air Force - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel