Dronele maritime ucrainene au țintit Baza Navală Novorossisk / O navă amfibie a Federației Ruse ar fi fost grav avariată

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 04.08.2023, că navele rusești au respins un atac executat cu două drone maritime ucrainene asupra Bazei Navale Novorossisk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Update: Potrivit NV,  nava amfibie rusă Olenegorsky Gornyak ar fi fost lovită în urma atacului cu drone maritime.  Nava este puternic înclinată spre partea stângă, ceea ce poate indica inundarea mai multor compartimente. Rușii încearcă remorcarea navei.

 

Operațiunea specială a SBU, în urma căreia a fost avariată nava Olenegorsky, a fost efectuată împreună cu Forțele Navale ale Forțelor Armate ucrainene.

***

Știrea inițială:

“În cursul nopții, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să atace Baza Navală Novorossisk, cu două drone maritime.

Vedetele fără echipaj ucrainene au fost descoperite vizual și distruse cu armamentele standard de la bordul navelor rusești, care asigurau protecția radei externe a bazei navale”, se susține într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

 

După cum a informat și primarul localității Novorossiysk, Andrei Kravchenko, atacul dronelor ucrainene a fost respins de către echipajele navelor Olenegorsky Gornyak și Suvorovets.

“Echipajele celor două nave au reacționat imediat și au împiedicat producerea unor consecințe ca urmare a atacului dronelor maritime ale Ucrainei”, a scris Kravchenko pe canalul său de Telegram.

Atacul a fost confirmat și de guvernatorul Ținutului Krasnodar, Veniamin Kondratyev, care a precizat că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Ulterior, publicația TAAS, cu referire la Ministerul Apărării al Federației Ruse, a scris că Forțele Armate ale Ucrainei ar fi încercat să atace baza navală Novorossisk cu două drone maritime.

“În această noapte, în apele Mării Negre din zona Novorossiysk, armata noastră a respins atacul a două drone de suprafață ucrainene. Nu există victime sau pagube materiale”, a menționat Kondratyev într-un mesaj postat de canalul său de Telegram.

Sursa: militarynews.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel