Dronele iraniene dau deja rateuri iar Rusia e nemulțumită. Zeci de drone Mohajer-6 și Shahed, pe frontul din Ucraina

UAV iranian Mohajer. Foto: Wikipedia via Tasnim News Agency
UAV iranian Mohajer. Foto: Wikipedia via Tasnim News Agency

Rusia a primit deja drone iraniene pe care le va folosi în Ucraina, însă potrivit Administrației americane UAV-urile iraniene înregistrează și primele eșecuri iar Moscova e nemulțumită.

Știm că Federația Rusă și Iranul au încheiat un acord pentru ca statul fundamentalist să livreze Moscovei drone de atac în contextul în care Moscova e depășită pe acest palier în cadrul invaziei din Ucraina.

Analistul din Orientul Mijlociu, Elijah Magier, a anunțat, pe 14.08.2022, citând surse proprii, că Rusia și Iranul au încheiat un acord privind achiziționarea de către armata rusă a unor drone iraniene de cercetare și atac de tip Shahed 129.

Potrivit precizărilor lui Magier, documentul semnat de cele două părți prevede furnizarea a 1.000 de drone Shahed 129 și, posibil, Shahed 191. După cum a declarat acesta, Teheranul a livrat deja Moscovei un simulator special pentru instruirea operatorilor pentru aceste tipuri de drone, precum și mai multe mașini.

 

Se pare că Iranul nu a trimis doar drone Shahed, ci și Mohajer-6. UAV-urile iraniene dau însă „primele eșecuri” în Ucraina

 

Washington Post confirmă că dronele au ajuns în Rusia. Publicația americană citează oficiali de la Casa Albă care, sub protecția anonimatului, au anunțat că în urmă cu zece zile avioane cargo rusești au transportat din Iran drone de fabricație iraniană pe care forțele armate ruse au început să le folosească în Ucraina.

Avioanele cargo rusești, încărcate cu drone, au decolat din Teheran pe 19 august și, potrivit oficialului american, au transportat în Rusia cel puțin două tipuri de UAV-uri de cercetare și atac: Mohajer-6 și Shahed.

UAV-urile ar putea oferi un avantaj important forțelor ruse în Ucraina, dar spun oficialii americani că deja de la primele teste efectuate de ruși dronele iraniene au suferit numeroase eșecuri.

Rusia dorește să folosească UAV-urile în operațiuni de cercetare, atac la sol și război electronic.

Dronele iraniene vor acoperi una din marile lipsuri ale Armatei ruse, Moscova sperând că numărul mare de UAV-uri va putea înclina decisiv balanța în favoarea ei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel