Dronele conectate printr-un program similar social media

DefenseRomania Team / 16 sep 2019 / 15:48

General Atomics Aeronautical Systems Inc (GA-ASI) a demonstrat în cadrul unui exercițiu capacitățile sistemului său de control multi-misiune (MMC) și Metis, folosind drone MQ-9 Block 1 Reaper și MQ-9 Block 5 Reaper cu zbor de lungă durată la altitudine medie, se arată într-un comunicat al companiei, transmite Jane.

Sistemul MMC permite unui singur pilot să controleze mai multe drone MQ-9 pentru operațiuni de tranzit și misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), folosind o interfață grafică simplificată și un controler ușor. General Atomics Aeronautical Systems Inc a dezvoltat un sistem de control cu mai multe aeronave în urmă cu câțiva ani, dar nu a fost adoptat, a declarat directorul Darren Moe.

 (w670)

Sistemul Metis integrează cerințele ISR cu sistemul multi-control pentru a distribui în mod eficient dronele MQ-9, precum și pentru a raporta vehiculului și pentru a partaja informațiile culese din teren folosind o interfață asemănătoare cu cea din social media. Moe a spus că Metis este o pagină web accesată de către unități acceptate, piloți, analiștii intel sau orice persoană care are nevoie de informații în timp real.

Metis a permis unei unități acceptate să solicite date de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), similar cu modul în care cineva ar solicita o mașină folosind o aplicație  smartphone, a spus Moe. Pe măsură ce solicitarea ISR este îndeplinită, toată lumea cu acces la Metis primește feedback în timp real asupra stării lor. Atunci când datele ISR sunt colectate, Moe a spus că este împins către fluxurile utilizatorilor Metis, similar cu modul în care site-urile de socializare Instagram și Twitter împărtășesc informații.

Vezi și: Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy