Dronele conectate printr-un program similar social media

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

General Atomics Aeronautical Systems Inc (GA-ASI) a demonstrat în cadrul unui exercițiu capacitățile sistemului său de control multi-misiune (MMC) și Metis, folosind drone MQ-9 Block 1 Reaper și MQ-9 Block 5 Reaper cu zbor de lungă durată la altitudine medie, se arată într-un comunicat al companiei, transmite Jane.

Sistemul MMC permite unui singur pilot să controleze mai multe drone MQ-9 pentru operațiuni de tranzit și misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), folosind o interfață grafică simplificată și un controler ușor. General Atomics Aeronautical Systems Inc a dezvoltat un sistem de control cu mai multe aeronave în urmă cu câțiva ani, dar nu a fost adoptat, a declarat directorul Darren Moe.

 (w670)

Sistemul Metis integrează cerințele ISR cu sistemul multi-control pentru a distribui în mod eficient dronele MQ-9, precum și pentru a raporta vehiculului și pentru a partaja informațiile culese din teren folosind o interfață asemănătoare cu cea din social media. Moe a spus că Metis este o pagină web accesată de către unități acceptate, piloți, analiștii intel sau orice persoană care are nevoie de informații în timp real.

Metis a permis unei unități acceptate să solicite date de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), similar cu modul în care cineva ar solicita o mașină folosind o aplicație  smartphone, a spus Moe. Pe măsură ce solicitarea ISR este îndeplinită, toată lumea cu acces la Metis primește feedback în timp real asupra stării lor. Atunci când datele ISR sunt colectate, Moe a spus că este împins către fluxurile utilizatorilor Metis, similar cu modul în care site-urile de socializare Instagram și Twitter împărtășesc informații.

Vezi și: Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel