Dronele Bayraktar vor fi reparate mai rapid: Turcii de la Baykar au fost de acord cu un centru de reparații în Ucraina

Drona Bayraktar TB2
Drona Bayraktar TB2

Compania turcă Baykar Makina va construi un centru de service pentru întreținerea și repararea dronelor în Ucraina.

Ucraina încearcă să stimuleze producția internă de drone pentru a construi o „Armata de drone” în lupta sa împotriva forțelor ruse care au invadat țara în februarie 2022.

Ministerul ucrainean al Apărării a semnat un acord cu compania turcă Baykar Makina pentru a construi un centru de service pentru repararea și întreținerea dronelor în Ucraina, a anunțat luni ministerul.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării, luni, 31 iulie, înțelegerea are loc în baza acordului-cadru dintre Ucraina și Turcia în domeniul tehnologiilor înalte, aviației și spațiului, care a intrat în vigoare în ianuarie 2023.

Secretarul de stat al Ministerului Apărării Kostiantin Vașcenko a spus că centrul va fi creat „ în viitorul apropiat”.

„ Acest proiect comun va pune bazele sistemului nostru. Mulțumiri speciale companiei Baykar pentru contribuția sa la creșterea puterii Forțelor Armate în lupta împotriva agresiunii ruse”, a spus el.

Producătorii ucraineni au crescut considerabil producția internă de drone. Peste 10.000 de operatori de drone au fost instruiți, cu alți 10.000 în pregătire, a declarat săptămâna trecută Mykhailo Fedorov, un viceprim-ministru responsabil de „Armata de drone”.

Atât forțele ucrainene, cât și cele ruse au folosit o gamă largă de vehicule aeriene fără pilot (UAV), care au ca scopuri recunoașterea și asaltul în timpul războiului.

Presa ucraineană a raportat la începutul acestei luni, citându-l pe ministrul ucrainean al industriilor strategice, Oleksandr Kamyșin, că Baykar a început construcția unei fabrici de fabricare a dronelor Bayraktar în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel